Mini mocha cheesecake

20120113-205546.jpg

Cheesecake går ju alltid hem. Enkel att slänga ihop och perfekt avslut på en god middag. Smaksatt med choklad och kaffe tillsammans med färska bär eller en gelé topping är den en riktig succé! Här har jag gjort minivarianter i små muffinsformar, räcker till cirka 15 stycken.

250 gram kakor, jag använde chokladsnitt men det går lika bra med tex chocolate chip cookies
50 gram smör

400 gram cream cheese
200 gram crème fraîche
150 gram mjölkchoklad
50 gram mörk choklad
2 shots espresso
100 gram socker
2 ägg
”a dash” salt

Mixa kakorna till botten till ett fint smul. Smält smöret och rör ihop dessa två. Fördela smulet i 15 muffinsformar och baka i 175 grader i cirka 5 minuter. Låt svalna.

Mixa ihop cream cheese och socker till ostsmeten i en hushållsmixer. Tillsätt äggen ett i taget, och sedan crème fraîche och mixa till en jämn smet. Tillsätt smält choklad, espresso och salt tills smeten är jämn och fin. Häll i formarna och skicka in i ugnen på samma temperatur och baka i cirka 15 minuter. Låt kakan svalna och gör eventuellt en hallongelé på, den bryter av bra mot cheesecaken. Annars, servera med färska bär och njut!

20120113-205704.jpg

20120113-205556.jpg

20120113-205604.jpg

20120113-205804.jpg

Lämna gärna en kommentar!