Recept – Choklad semifreddo

20130630-182848.jpg

Den här godingen är något bland det godaste jag ätit i dessertväg på väldigt länge! Att jag älskar choklad kanske inte kommer som en nyhet och inte heller i kombination med karamell och jordnötter……den här är iallafall superenkel att göra och det är en italiensk typ av glass som inte kräver glassmaskin. Just denna varianten liknar vid en halvfryst mörk chokladmousse och är en dröm för alla chokladälskare!

Karamellsås
2,5 dl grädde
1 dl socker
50 gram smör
En nypa salt

Choklad semifreddo
2 ägg
2/3 dl socker
125 gram mörk choklad, cirka 55-65%
2,5 dl grädde
2 dl saltade jordnötter

Karamellsåsen: Börja med karamellsåsen: koka grädde, socker, smör och salt i en kastrull och rör om med jämna mellanrum tills den för en fin gyllenbrun färg. Tar cirka 10-15 minuter. Ställ åt sidan för att svalna.

Semifreddo: Smält chokladen under korta intervaller i micron. Vispa grädden löst och ställ åt sidan. Vispa sedan ägg och socker på full volym över vattenbad tills det blir riktigt fluffigt. Tillsätt chokladen i äggvispet och vänd försiktigt ner, vänd sedan även ner grädden. Häll ut i en form, cirka 20 x 20 cm iklädd bakplåtspapper och ringla i kolasåsen, spara eventuellt lite till servering, strö sedan jordnötter över. Ställ in i frysen minst 2-3 timmar, den är godast halvfryst! Om den stått i frysen i ett par dagar, ta ut den i god tid innan servering, alternativt låt den stå i kylen ett tag innan. Den är väääldigt mäktigt, men väl värd alla kalorier! ;)

20130630-182901.jpg

20130630-182853.jpg

En reaktion på ”Recept – Choklad semifreddo

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s