Marshmallows

20130410-155748.jpg

Marshmallows har jag gjort ett x antal gånger utan ett resultat som jag har blivit så nöjd med. Dessa däremot är superenkla att göra och smakade precis som jag ville!! Det går ju även att smaksätta med frukt eller andra kryddor om man vill de men jag använde endast vanilj som smaksättning!

Marshmallows
3,75 dl socker
1 dl vatten

8 blad gelatin
1,2 dl vatten

1/2 vaniljstång
En nypa salt

Börja med att blötlägga 8 gelatinblad i kallt vatten. Häll sedan första mängden vatten, 1 dl och sockret i en kastrull och sätt på medeltemperatur. Se till att det kokar och låt småkoka i cirka 2 minuter. Värm sedan sakta ihop de blötlagda gelatinbladen med 1,2 dl vatten och smält ihop i en kastrull vid sidan av. Tillsätt gelatinmixet i sockerlagen och koka upp en gång, dra sedan ifrån plattan och låt svalna en aning. Tillsätt salt och vanilj och häll över i en bunke och vispa upp till full volym, detta tar cirka 10-15 minuter. Pudra florsocker i en brödform eller i en lägre och större form, cirka 25×25 cm och tillsätt. Låt sätta sig i rumstemperatur och skär sedan fina bitar och rulla i florsocker.>

20130410-155738.jpg

20130410-155759.jpg

5 reaktioner på ”Marshmallows

 1. Hej!
  Har en fråga… Hur länge kan man ha dessa utan att dom blir torra och trista? Kan man göra dom några dagar i förväg? Tacksam för svar då jag funderar på att göra dessa till sonens 1års kalas.
  Med vänlig hälsning,
  Louise

 2. Hej! Absolut, några dagar i förväg funkar fint. Jag tycker de ultimata är om de faktiskt får ”torka till sig” ett dygn innan man lägger de i en burk med tätslutande lock! Lycka till!

  Mvh, Sara

 3. Tack så jättemycket för det snabba svaret! Jag måste prova! Vet du om man kan färga dom med pastafärg?
  / Louise

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s