THE chocolate cake – recept

20130409-160728.jpg

Den här tårtan är definitivt en utav de BÄSTA chokladtårtor jag smakat! Vi gjorde ett liknande recept när jag gick på skolan men har tyvärr inte gjort den sedan dess, för än nu. Den är väldigt enkel att göra då det är samma smet i två omgångar, en som man bakar och en som man fyller kakan med. Ett plus är också att den är helt glutenfri! Jag ville ha en ren chokladtårta men man kan ju alltid smaksätta den med något, apelsin, mint eller lite nötter. Den här tårtan är mäktig…i dubbel bemärkelse!

Botten:
200 gram smör
200 gram socker
200 gram mörk choklad ~60%
90 gram äggula
170 gram äggvita

Fyllning
200 gram smör
200 gram florsocker
200 gram mörk choklad ~60%
90 gram äggula
170 gram äggvita

Smält ihop smör och socker på låg temperatur på spisen, tillsätt chokladen och rör om tills detta smält ihop helt. Låt svalna en aning och rör i äggula. Låt sedan svalna till i alla fall 40 C. Vispa upp äggvitor till full volym och vänd sedan ner detta i chokladsmeten. Använd en rund form med löstagbara kanter cirka 24 cm i diameter, helst med lite högre kanter. Baka i 165 C i cirka 40 minuter. Kakan kommer att svälla väldigt mycket men sedan sjunka när den kommer ut ur ugnen, precis som den ska! När den sedan svalnat, tryck till kanterna och botten lite så det liknar mer på en ”pajform”. Fyllningen görs på precis samma sätt som botten och fylls i formen, men fyllningen ska INTE bakas i ugnen, bara kyl helt innan servering. Pudra på kakao och servera med färska bär eller frukt.

20130409-160405.jpg

20130409-160933.jpg

Lämna gärna en kommentar!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s